Ισχυρότερη και ταχύτερη επιχείρηση το 2018 !!!


Μέσα από την συμβουλευτική και εκπαιδευτική μου δράση το 2017 και ενημέρωση μου από έρευνες, επιστημονικά άρθρα και βιβλιογραφία, διαπίστωσα ότι οι επιχειρήσεις χρειάζονται να γίνουν ισχυρότερες και ταχύτερες για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις της αγοράς και να διασφαλίσουν την επιβίωση και ανάπτυξη τους.

7 κρίσιμοι παράγοντες για επικέντρωση το 2018:

Δημιουργία περισσότερης αξίας για τους πελάτες. Χρειάζεται περισσότερη επικέντρωση στην αγοραστική συμπεριφορά και ανάγκες των πελατών. Στοχεύσετε τους σωστούς πελάτες και φροντίστε να απολαμβάνουν μια ευχάριστη εμπειρία εξυπηρέτησης που να αποτελεί λόγο προτίμησης.

Περισσότερο ζήλο για συνεχή επιτυχία χωρίς εφησυχασμό. Συνεχής ενημέρωση για τις εξελίξεις του τομέα δραστηριοποίησης. Συνεχής ενημέρωση και γνώση για το πως θα εξυπηρετηθούν καλύτερα οι ανάγκες των πελατών μέσα από νέες στρατηγικές και πρακτικές. Να γίνει ξεκάθαρο σε όλο το ανθρώπινο δυναμικό για το ΤΙ θα πρέπει να πετύχει και ΠΩΣ η επιχείρηση τους και ΓΙΑΤΙ είναι τόσο σημαντικό για όλους.  Η αριστεία να αποτελεί φάρο πορείας.

Κτίσιμο ομάδων. Οι νίκες επιτυγχάνονται από σπουδαίες ομάδες. Η δύναμη και η ταχύτητα δράσης αναπτύσσετε πολύ περισσότερο όταν η σύνθεση της ομάδας αποτελείται από ταλέντα, ποικιλία γνώσης, εμπειρίας και διαφορετικούς τύπους ανθρώπων. Ο συντονισμός να είναι σαν ένα ελβετικό ρολόι ακριβείας!

Ενδυνάμωση των ανθρώπων. Αυτοί κινούν την επιχείρηση. Αφιερώστε περισσότερο χρόνο μαζί τους, ακούστε τους και κατανοείστε τους. Ενθαρρύνεται τους και κάντε τους να αισθανθούν σημαντικοί και να πιστέψουν ότι μπορούν περισσότερο. Βοηθήστε τους να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Ανάπτυξη της εμπιστοσύνης. Προωθείστε την διαφάνεια, την ακεραιότητα, κρατείτε τις υποσχέσεις σας, κηρύξετε τις επιθυμητές αξίες και φροντίστε να ζείτε καθημερινά με αυτές. Βοηθήστε τους ανθρώπους σας να κάνουν το σωστό. Επενδύστε στην ανάπτυξη της συνείδησης των ανθρώπων σας.

Ταχύτητα λειτουργίας και ευελιξία. Βελτιστοποιείστε τις διεργασίες σας, κάντε τις πιο αποτελεσματικές και πιο αποδοτικές. Η απλότητα και η ευελιξία είναι κρίσιμοι παράγοντες. Αξιοποιείστε έξυπνα τις δυνατότητες της τεχνολογίας.

Συνεχής εκπαίδευση. Η ανάπτυξη των γνώσεων, των ικανοτήτων, των δεξιοτήτων και των στάσεων συμπεριφοράς καθορίζουν την επιτυχία της υλοποίησης της στρατηγικής, γι’ αυτό απαιτούν τακτική εκπαίδευση σε συνεχή βάση. Οι άνθρωποι πρέπει να διατηρούνται σε φόρμα, πάντοτε έτοιμοι να δράσουν. 


Ας γίνουμε όλοι ισχυρότεροι και ταχύτεροι το 2018!


Ανδρέας Αγγελή - CMC, CIA, CCSA, CRMA
Ηγέτης της Ομάδας Partners PS
aa@partnersps.com 

Μπορείτε να κάνετε σχόλια και εισηγήσεις γι αυτό το άρθρο!

Το email σας δεν θα κοινοποιηθεί σε τρίτους.

Μπορείτε να προωθήσετε αυτό το άρθρο!