Μπορείτε να κάνετε σχόλια και εισηγήσεις γι αυτό το άρθρο!

Το email σας δεν θα κοινοποιηθεί σε τρίτους.

Ισχυρότερη και ταχύτερη επιχείρηση το 2020 !!!


Μέσα από την συμβουλευτική και εκπαιδευτική μου δράση των τελευταίων χρόνων και τη συνεχή ενημέρωση μου από έρευνες, επιστημονικά άρθρα και βιβλιογραφία, διαπίστωσα ότι οι επιχειρήσεις χρειάζονται να γίνουν ισχυρότερες και ταχύτερες για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στη συνεχή αλλαγή και νέες απαιτήσεις της αγοράς και ανάπτυξη της τεχνολογίας για να διασφαλίσουν την επιβίωση και ανάπτυξη τους.

7 κρίσιμοι παράγοντες για επικέντρωση το 2020:

Δημιουργία περισσότερης αξίας για τους πελάτες. Χρειάζεται περισσότερη επικέντρωση στην αγοραστική συμπεριφορά και ανάγκες των πελατών. Στοχεύσετε τους σωστούς πελάτες και αναπτύξετε την εμπιστοσύνη. Φροντίστε να απολαμβάνουν μια ευχάριστη εμπειρία εξυπηρέτησης που να αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα - λόγο προτίμησης.

Περισσότερο ζήλο για συνεχή επιτυχία χωρίς εφησυχασμό. Συνεχής ενημέρωση για τις εξελίξεις του τομέα δραστηριοποίησης. Συνεχής ενημέρωση και γνώση για το πως θα εξυπηρετηθούν καλύτερα οι ανάγκες των πελατών μέσα από νέες στρατηγικές και πρακτικές. Να γίνει ξεκάθαρο σε όλο το ανθρώπινο δυναμικό για το ΤΙ θα πρέπει να πετύχει και ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ είναι τόσο σημαντικό για όλους - τους εργαζόμενους, τους πελάτες, μετόχους και ευρύτερα για τη κοινωνία.  Η αριστεία να αποτελεί φάρο πορείας.

Κτίσιμο ομάδων. Οι νίκες επιτυγχάνονται από σπουδαίες ομάδες. Η δύναμη και η ταχύτητα δράσης αναπτύσσετε πολύ περισσότερο όταν η σύνθεση της ομάδας αποτελείται από ταλέντα, ποικιλία γνώσης, εμπειρίας, διαφορετικούς και κατάλληλους τύπους προσωπικοτήτων. Ο συντονισμός να είναι σαν ένα ελβετικό ρολόι ακριβείας!

Ενδυνάμωση των ανθρώπων. Αυτοί κινούν την επιχείρηση. Αφιερώστε περισσότερο χρόνο μαζί τους, ακούστε τους και κατανοείστε τους. Ενθαρρύνεται τους και κάντε τους να αισθανθούν σημαντικοί και να πιστέψουν ότι μπορούν περισσότερο. Βοηθήστε τους να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Ανάπτυξη της εμπιστοσύνης. Προωθήστε την διαφάνεια, την ακεραιότητα, κρατείτε τις υποσχέσεις σας, κηρύξετε τις επιθυμητές αξίες και φροντίστε να ζείτε καθημερινά με αυτές. Βοηθήστε τους ανθρώπους σας να κάνουν το σωστό. Επενδύστε στην ανάπτυξη της συνείδησης των ανθρώπων σας.

Ταχύτητα λειτουργίας και ευελιξία. To σύστημα λειτουργίας της επιχείρησης πρέπει να είναι αποτελεσματικό και αποδοτικό. Να είναι ευέλικτο για να προσαρμόζετε ανάλογα με τις αλλαγές του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Γι' αυτό, η απλότητα και η ευελιξία είναι κρίσιμοι παράγοντες. Αξιοποιείστε έξυπνα τις δυνατότητες της τεχνολογίας.​

Συνεχής εκπαίδευση. Η ανάπτυξη των γνώσεων, των ικανοτήτων, των δεξιοτήτων και των στάσεων συμπεριφοράς καθορίζουν την επιτυχία της υλοποίησης της στρατηγικής, γι’ αυτό απαιτούν τακτική εκπαίδευση σε συνεχή βάση. Οι άνθρωποι πρέπει να διατηρούνται σε φόρμα, πάντοτε έτοιμοι να δράσουν. Όπως αναφέρει και ο μεγάλος γκουρού της ηγεσίας Stephen Covey "Ακονίζετε το πριόνι σας".


Ας γίνουμε όλοι ισχυρότεροι και ταχύτεροι το 2020!


Ανδρέας Αγγελή - CMC, CIA, CCSA, CRMA
Ηγέτης της Ομάδας Partners PS
aa@partnersps.com 

Μπορείτε να προωθήσετε αυτό το άρθρο!